ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

28/10/10

Εκλογές; Είναι σοβαρός;

Αντιγράφω από το άρθρο του Άρη Δαβαράκη από τη σελίδα protagon.gr
...„Ας λέει ότι θέλει ο Πρωθυπουργός σε όσες «διακαναλικές» γουστάρει. Εμείς, το μεγάλο ποσοστό όσων φτάσουν μέχρι τις κάλπες και δεν κάτσουν σπίτι τους, θα του στείλουμε το μήνυμα ότι φτηνοί εκβιασμοί όχι μόνο δεν περνάνε, αλλά μας θυμώνουν ακόμα παραπάνω. Θέλει να πάει σε εκλογές; Ας πάει. Ο Δημαράς, ο από μηχανής θεός, θα μας κάνει να χαμογελάσουμε αισιόδοξα και να περιμένουμε ραγδαίες εξελίξεις. Ο Γ.Α.Π θα τις ξανακερδίσει πάντως, θέλει δεν θέλει, τις επόμενες εκλογές - και θα είναι πια ο μοναδικός υπεύθυνος για την απόλυτη εξαθλίωσή μας, την πτώχευση και την απελπισία μας.
(Ακούς εκεί; Η ψηφίζεις αυτό που θέλω εγώ, ή βουλιάζω την Ελλάδα στη μέση του Ατλαντικού; Έχουμε χάσει μου φαίνεται εντελώς τη μπάλα, τον μπούσουλα – και κάθε σεβασμό προς την μικρή πατρίδα μας)“ <ολόκληρο το άρθρο>
Σχόλιο του Γιώργου Παπαδόπουλου
Κύριε Δαβαράκη αναρωτιέμαι και εγώ μαζί σας αν είμαστε πράγματι σοβαροί.
Στις 7 Νοεμβρίου έχουμε τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Από όποια άποψη και αν δει κανείς το ζήτημα, όσα μύρια κακά και δεινά αν πιστεύει κανείς ότι έχει ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ, ένα δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όσο ποιο αποκεντρωμένη η εξουσία και η διοίκηση, τόσο πιο πολύ μπορεί να την πλησιάσει ο πολίτης. Έχει επομένως μέγιστη σημασία να συμμετάσχουμε όλοι και να επιλέξουμε και με κομματικά, δεν αντιλέγω, αλλά και με αυτοδιοικητικά κριτήρια, έστω στο μέτρο του δυνατού, τους τοπικούς μας άρχοντες. Τώρα το τι δουλειά έχει το αντιμνημονιακό μέτωπο ως κυρίαρχη πολιτική καθώς και ως πολιτική πόλωσης και σύγκρουσης νομίζω χρήζει όχι μόνο πολιτικής ερμηνείας αλλά και απάντησης στον αναστεναγμό σας. "Είμαστε σοβαροί;"
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει στις δημοκρατίες τη λαϊκή βούληση, αν ο λαός δώσει ακόμη και εξαπατούμενος μια καθαρή νίκη στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μέτωπο; Μπορεί άραγε να σταθεί κυβέρνηση και μάλιστα κάτω από αυτές τις συνθήκες και να διαπραγματεύεται στο όνομα του λαού; Είμαστε σοβαροί;
Σε μια τέτοια περίπτωση ο κύριος Παπανδρέου έχει δύο δυνατότητες. Ή να αλλάξει πολιτική και να την προσαρμόσει στη λαϊκή επιταγή, ή να πάει σε εκλογές για να καταγραφεί συγκεκριμένα και σε επίπεδο εθνικών εκλογών η πραγματική επιλογή του ελληνικού λαού και όχι η μπασταρδεμένα εκμαιευμένη. Για να είμαστε δηλαδή κομματάκι σοβαροί.
Είναι φανερό όμως, ότι ο κύριος Παπανδρέου δεν βλέπει άλλη λύση ή δυνατότητα εξόδου από τη κρίση, εκτός αυτής που τελικά επέλεξε. Δικαίωμά του να το πιστεύει. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι ισχυρισμοί, το μέτωπο του αντιμνημονίου, για τη νίκη του οποίου "καθαρά" και δυναμικά αγωνίζονται, οι κύριοι Σαμαράς, Τσίπρας, Δημαράς, Μητρόπουλους και βέβαια η κυρία Παπαρήγα. Αν βγουν λοιπόν ενισχυμένοι και εκτιμήσουν ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφούσα άποψη του ελληνικού λαού, δεν πρέπει όλοι αυτοί οι κύριοι και η κυρία να αναλάβουν και την ευθύνη να διαχειριστούν την κρίση και να οδηγήσουν τη χώρα σε έξοδο από αυτήν; Τι τζάμπα μαγκιά είναι αυτή; Όχι τίποτε άλλο αλλά για να γίνουμε κάποτε σοβαροί. (ΓΠ)
Photo: Γιάννης Κόντος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο βρίσκω πολύ σημαντικά τα σχόλια των Κώστα Μ. και Ισαακ Ασίμωφ, που ταιριάζουν στην κατάσταση και στο σχόλιό σου που τον „στέλνει“. (jason)

Δεν θα περάσει... 28/10/2010
Κώστας Μ
Κύριε Ισαάκ Ασίμωφ,το σχόλιό σας το βρήκα εξαιρετικό τόσο που δεν χρειάζεται να προσθέσω ούτε κόμμα... Ο κύριος Δαβαράκης όμως εξακολουθεί να παριστάνει τον καλοκάγαθο εραστή της ΕΠΙΛΟΓΗΣ απέναντι στον μοχθηρό, διαβολικό και υπέρμαχο του Κιμ Ιλ Σουνγκ, Γιωργάκη...Οταν όμως βάλει μπροστά την μπουλντόζα για να γκρεμίσει την ΕΡΤ όπως υποστήριζε σε προηγούμενο άρθρο του θα έπρεπε να γνωρίζει πως ετούτα τα αγόρια με τα ανοιχτά πουκάμισα και τις σφιγμένες γροθιές, πού νοιάζονται για τον απλό λαό, τον Ελληνα που αλυσοδέσανε με το μνημόνιο, που του κόβουν τις πλασματικές υπερωρίες, τα εκτός έδρας, τους διορισμούς των ανιψιών και καμμιάς πιτσιρίκας που τους έκατσε, θα βάλουν τα κορμιά τους ασπίδα για να μην περάσει... Και τον διαβεβεβαιώ πως δεν θα περάσει...


Ισαάκ Ασίμωφ
Οταν γράφετε κύριε Δαβαράκη, μετά ξαναδιαβάζετε αυτά που γράψατε πριν τα αναρτήσετε, ή έτσι καθώς ρέει ο εμπνευσμένος λόγος σας τον αναρτάτε κιόλας; Είμαι ομολογουμένως πολύ ήρεμος άνθρωπος και δεν έπεσα ποτέ στην ανάγκη να πάρω χάπια, μα θα με αναγκάσετε! Εκτός εάν γράψατε το συγκεκριμένο άρθρο εν τρικυμία τω κρανίω ευρισκόμενος. Την έννοια της λέξης αυτονόητο την ξέρετε; Οταν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, προεξάρχοντος του ελάχιστα ευφυούς -ως φαίνεται- κ. Σαμαρά αλλά και οι προπορευόμενοι στις δημοσκοπήσεις υποψήφιοι περιφερειάρχες τύπου Δημαρά ( thanks God επί του παρόντος δεν μας προέκυψε ο έτερος των Καππαδοκων , ουφολόγος Χαρδαβέλλας) έχουν αναγάγει αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Μνημονίου, δεν είναι αυτονόητο ότι εάν ατυχήσουν στις εκλογές οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από το κόμμα που κυβερνά , ο πρωθυπουργός υποχρεούται να προκηρύξει εκλογές; Ποιος είναι λοιπόν ο εκβιάζων; Ο πρωθυπουργός ή ο Σαμαράς για να το εστιάσουμε στα δύο μεγάλα κόμματα; Και εν τέλει κύριε Δαβαράκη αφού δεν έχετε αποφοιτήσει από το Cambridge, αφού δεν έχετε ιδέα από πολιτική, αφού ...αφού..όλα αυτά που γράφετε με διάθεση αυτογνωσίας και αυτοκριτικής, γιατί δεν περιορίζεστε σε αυτά που ξέρετε;
ΥΓ Επειδή είστε και ποιητής και στιχουργός, παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι σημαίνει η ακόλουθη φράση από το πρόγραμμα του μεγάλου φωτισμένου τιμονιέρη Γ. Δημαρά , λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω ήδη ρωτήσει και τον άλλο ποιητή, τον κ. Δουατζή ο οποίος δεν μου απάντησε ακόμη...: "Επιστρέφουμε στους πολίτες μέρισμα από τον δημόσιο πλούτο και απεγκλωβίζουμε την κοινωνία από τους περιορισμούς του Μνημονίου”