ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

26/9/09

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ.

Ο Εισαγγελέας κ. Σακελάκος παρεμβαίνει μάλλον επιλεκτικά. (Fimotro). Υπάρχουν δημοσιογράφοι και Blog που αναδημοσιεύουν ή κατά πληροφορίες τους ανακοινώνουν τις τελευταίες κάθε φορά δημοσκοπήσεις, παρά την σχετική απαγόρευση. Όσοι μιλούν για κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μένουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν την διάδοση των "στοιχείων" τους. Όσοι έχουν την ατυχία να ισχυρίζονται καθαρή Νίκη του ΠΑΣΟΚ, διώκονται. Τι εξυπηρετεί άραγε η απαγόρευση, εκτός από τη δημιουργία σύγχυσης και επιρεασμού του εκλογικού σώματος, μέσω ψιθύρων και μεθοδευμένης διοχέτευσης επιλεκτικών στοιχείων;
Είναι εμφανές, ότι πρόκειται για κινήσεις πανικού της ΝΔ. Αν η Κυβέρνηση της ΝΔ πίστευε πραγματικά στην Νίκη, δεν θα είχε ανάγκη να απαγορεύσει την πληροφόρηση. Γι΄ αυτό και οι Εισαγγελείς της παρεμβαίνουν επιλεκτικά και όχι κατ΄ ανάγκη γενικά σε παραβάτες της σχετικής νομοθεσίας. Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, έχουν εκλογές στην Γερμανία. Λίγο πριν άκουσα σε γερμανική εκπομπή τα τελευταία γκάλοπ και τους προβληματισμούς της Μέρκελ σχετικά με το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Άλλα ήθη, θα μου πείτε.
Η λογική αυτή όμως του κοτσαμπασισμού και της ελλιπούς δημοκρατίας, ανατρέπεται. Υπάρχουν στο εξωτερικό ελληνόφωνες ιστοσελίδες που μια χαρά μπορούν να ανατρέψουν την επιβαλλόμενη κυβερνητική κακοήθεια και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν. Από αυτή την άποψη ενδιαφέρον έχει το Ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: