Εξήγγειλε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου από το παγκόσμιο φόρουμ για τη μετανάστευση
Την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών, το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές για τους μακροχρόνια διαμένοντες και την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ που καθορίζει το καθεστώς ασύλου και επαναπροώθησης μεταναστών, κατόπιν ελληνικού αιτήματος, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του παγκόσμιου φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο επίσης για μέτρα αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων και επανακαθορισμού των κριτιρίων χορήγησης πολιτικού ασύλου ως επιπλέον άξονες δράσης για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. (Περισσότερα ΤΟ ΒΗΜΑOnline)
Αντικρουόμενες οι απόψεις και έκδηλες οι φοβίες στην ελληνική κοινωνία.
Διαβάζω σε Blog:
...να ενημερώσουμε τον ΓΑΠ ότι σε 2-3 χρόνια θ αρχίσουν να “γεννάνε” οι Κινέζοι εργαζόμενοι-στο λιμάνι της COSCO, τότε θα δούμε τι θα γίνει!!
... όλοι έχουν δικαιώματα ειδικά αυτά τα παιδιά που γεννιούνται σε κάθε χώρα. Η στάση της άρνησης είναι απαράδεκτη και θεωρώ ότι δεν κινδυνεύει ούτε η πατρίδα ούτε το έθνος όταν όλα αυτά γίνονται σωστά και οι παροχές που τους δίνονται παιδεία πάνω από όλα τους ενσωματώνει στην ελληνική κοινωνία.
...πρέπει να πάψουμε να είμαστε ανθρωποφοβικοί ως έλληνες, γιατί γινόμαστε γραφικοί από ένα σημείο και μετά....
... Μένω στο εξωτερικό χωρίς να το θέλω. Μου φέρθηκαν άσχημα. Θέλω να γυρίσω στη χώρα μου και να μην έχω να κάνω με Αλβανούς και άλλους διαόλους.
... δεν μιλώ για ελεύθερη πρόσβαση και ελληνοποίηση χιλιάδων μεταναστών αλλά στο μέτρο που είναι επιτρεπτό και θεμιτό από την χώρα και την κοινωνία.
Μήπως όμως σε μια χώρα με ποσοστό μετανάστευσης που κυμαίνεται στα 10% ωρίμασε η στιγμή να ανοίξει ένας σοβαρός και υπεύθυνος διάλογος, ώστε η ένταξη των μεταναστών και η αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας της κοινωνίας μας να απομυθοποιηθεί απομονώνοντας αβάσιμες φοβίες και επικίνδυνες ρατσιστικές συμπεριφορές; Παραδείγματα υπάρχουν, ας ρίξουμε μια ματιά στις χώρες της Ευρώπης και κυρίως ας αποκωδικοποιήσουμε τα αιτήματα των ελλήνων αποδήμων. Ως κοινωνία τότε έχουμε να διδαχθούμε πολλά. Μια έρευνα της πόλης του Düsseldorf, βασισμένη στα πραγματικά στοιχεία της πόλης, με τίτλο «Düsseldorf ώρα μηδέν» δείχνει με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο, την συμβολή των ξένων στην ζωή, λειτουργία και ανάπτυξη της χώρας . Στην έρευνα στηρίχθηκε ένα φανταστικό σενάριο. Την ώρα «μηδέν» εγκαταλείπουν όλοι οι ξένοι την πόλη. Αποτέλεσμα; Τα πάντα έχουν νεκρώσει. Ταχυδρομεία, εργοστάσια, Υπηρεσίες, Συγκοινωνίες. Το Düsseldorf ήταν μια νεκρή πόλη. (Γ.Π.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου