ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1/12/09

...η κ. Μπακογιάννη ουδέποτε κατάφερε να αποδιώξει το βάρος του οικογενειακού της ονόματος.

Εμφανώς καταβεβλημένη. Κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς, ότι τη μέρα εκλογής αρχηγού της ΝΔ, την περίμενε από το ξεκίνημα της πολιτικής της διαδρομής. Κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς, ότι κάθε μέρα που θα περνά, θα γίνεται ολοένα και πιο φανερό, ότι βρίσκεται στην αρχή του τέλους της πολιτικής της διαδρομής και των πολιτικών της φιλοδοξιών. Άλλοι θα είναι αυτοί, που θα μπουν κάποτε στην κούρσα διαδοχής του νεοεκλεγέντος αρχηγού και ακόμη περισσότεροι αυτοί που θα την εγκαταλείψουν. Παραδείγματα υπάρχουν.
Ο λαός αργεί αλλά δεν λησμονεί. Στην περίπτωσή της δεν λησμόνησε, ούτε συγχώρεσε τα πολιτικά ατοπήματα του πατέρα Μητσοτάκη. «Αμαρτίαι γονέων» δυστυχώς «παιδεύουσι τέκνα». (Γ.Π.)
Από φαβορί, η μεγάλη ηττημένη
Η Μπακογιάννη δεν θα δημιουργήσει προσκόμματα στον νέο αρχηγό

Του Γιωργου Π. Τερζη

Μέσα σε διάστημα δύο μηνών, από τις εθνικές εκλογές μέχρι τις προχθεσινές γαλάζιες κάλπες, η κ. Μπακογιάννη βρέθηκε από τη θέση της αδιαμφισβήτητης επικρατέστερης για την ηγεσία της Ν.Δ. στη δεύτερη θέση της εσωκομματικής αναμέτρησης. Η όψη της, όταν πριν ακόμη τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων παραδέχθηκε την ήττα, μαρτυρούσε ότι και η ίδια είχε υποστεί σοκ από τη διάψευση των προσδοκιών της. «Θα είμαστε όλοι μαζί», κατέληξε, δίδοντας μήνυμα ενότητας. Αλλωστε, το αποτέλεσμα της εκλογής είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει αμφισβητήσεις του νέου προέδρου, όπως αναγνώριζαν οι συνεργάτες της πρώην υπουργού. Η κ. Μπακογιάννη θα αναμείνει τις κινήσεις του κ. Σαμαρά και δεν φέρεται πρόθυμη να εγείρει προσκόμματα. Οσο για τις χθεσινές «συσκέψεις» στο γραφείο της, είχαν μάλλον κοινωνικό και λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο. "Συνέχεια" στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: