ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

27/8/10

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Είμαστε η χώρα των υπερβολών και του άκρατου λαϊκισμού. Αρκετά Blogs ασχολούνται σήμερα με το διορισμό των συμβούλων του πρωθυπουργού και λίγες εβδομάδες πριν με το διορισμό ξένων συμβούλων. Δεν θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός εάν δεν διάβαζα ένα σχετικό άρθρο του Ν. Κοτζιά με τίτλο „χρειάζονται οι αλλοδαποί σύμβουλοι;"
Αν βάλεις στη Google τiς λέξεις „Σύμβουλοι πρωθυπουργού" θα βρεις δεκάδες Blogs που ασχολούνται και αναπαράγουν το θέμα. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν ακόμη παραπέρα. „Παγκοσμίως άγνωστοι οι δύο πρώτοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού", αποφαίνονται.
Από όλους αυτούς διαφεύγει το γεγονός, ότι η επιλογή συμβούλων ανήκει απόλυτα στην προσωπική αρμοδιότητα του κάθε πολιτικού, που για τις όποιες επιλογές του φέρει επίσης ακέραια και μοναδικά την ευθύνη. Μετακύληση ευθυνών και δικαιολογίες για λανθασμένες επιλογές, που στηρίχθηκαν σε λανθασμένες συμβουλές δεν υφίστανται έναντι του λαού. Οι σύμβουλοι δεν προσλαμβάνονται για να διαμορφώνουν την πολιτική των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, αλλά για να εμπλουτίζουν την πολιτική τους, διαθέτοντας τις ειδικές τους γνώσεις. Γι΄ αυτό ή κάνουν ή δεν κάνουν. Γι΄ αυτό αφεντικό και κριτής τους είναι αυτός που τους προσλαμβάνει. Θεωρώ λαϊκισμό, που υπερβαίνει τα όρια κάθε δημοκρατικού ελέγχου, να θέλουμε να καθορίσουμε, ποιους ο κάθε πολιτικός θεωρεί χρήσιμο να συμβουλεύεται, πριν πάρει την τελική του απόφαση. Απόφαση για την οποία δημοκρατικά κρίνεται και φέρει την απόλυτη ευθύνη των επιπτώσεών της χωρίς „ήξεις" και „αφίξεις". (Γ.Π.) Φωτο: politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: