ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

13/10/08

"Έφυγε" ο Σωκράτης

"Έφυγε" ένας φίλος, ένας αγνός αγωνιστής, που υπηρέτησε αρχές και ιδέες, με πίστη και σεμνότητα, χωρίς ποτέ να παρασυρθεί από τη λάμψη των αξιωμάτων που άσκησε. Στη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, δεν άλλαξε σπίτι, δεν άλλαξε καφενείο, δεν άλλαξε τους τόπους των καθημερινών του συναντήσεων. Δεν άλλαξε συνήθειες και συνθήκες ζωής. Δεν άλλαξε φίλους. Παρέμεινε πιστός στις ιδέες του, γνήσιος χωρίς περιστροφές, στωικός και οραματιστής ενός καλύτερου αύριο. Ήταν ο Σωκράτης, ο δικός μας άνθρωπος. Καλό σου ταξίδι φίλε. Γιώργος Παπαδόπουλος
Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δράμας
«Ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δράμας εκφράζουμε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου μας Σωκράτη Δημητριάδη . Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα τον θυμάται για την αγωνιστικότητα το ήθος και την εντιμότητά του ως Δήμαρχο και Νομάρχη του τόπου μας .
Έφυγε πιστός στις αρχές και τις αξίες του κινήματός μας που υπηρέτησε με πολύ πάθος μέχρι το τέλος της ζωής του.»
Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανέστη Τερζή
«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Σωκράτης, ο άνθρωπος σύμβολο του αγώνα και της προσφοράς. Ο άνθρωπος που με τις πράξεις του μας δίδαξε τις ηθικές αξίες της ζωής και της πολιτικής. Ο άνθρωπος που δεν δίσταζε να συγκρουστεί με οποιονδήποτε για να υπερασπιστεί το δίκαιο και την δημοκρατία. Η Δράμα έγινε φτωχότερη. Έφυγε ο άνθρωπος που την υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή. Αναγνωρίστηκε από όλους. Όλοι επικαλούνται το έργο του ως Δημάρχου της πόλης μας. Όλοι τον θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις ως Νομάρχη. Έγινε όμως φτωχότερο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχασε τον εμψυχωτή του, έχασε το υπόδειγμα του αγωνιστή και του πραγματικού συντρόφου. Αγαπητέ μου Σωκρτάτη, θα σε θυμάμαι πάντα και θα αποτελείς φωτεινό παράδειγμα στη ζωή μου. Σου υπόσχομαι να μην υποστείλω ποτέ τη σημαία του αγώνα και των ανθρωπίνων αξιών. Αυτό δεν ήταν που ζητούσες πάντα; Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Δραμινής γης που θα σε αγκαλιάσει. « Ανέστης Τερζής Δημοτικός Σύμβουλος
Δήλωση του Υ.ΜΑ.-Θ. κ. Μαργαρίτη Τζίμα Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην Δημάρχου και πρώην Νομάρχη Δράμας Σωκράτη Δημητριάδη και αφού διεμήνυσε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Δράμα αποχαιρετά έναν άξιο αγωνιστή της, έναν ευπατρίδη της πολιτικής προσφοράς, έναν πραγματικό πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπηρετώντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διδάχθηκα από την πείρα του Σωκράτη Δημητριάδη και ως Δήμαρχος Δράμας, είχα την τύχη να συνεργαστώ αρμονικά μαζί του παρά τις όποιες πολιτικές μας διαφορές, όταν ο ίδιος υπηρετούσε ως Νομάρχης. Πιστός και ασυμβίβαστος εκφραστής των ιδεών του, πάντα τοποθετούσε το καθήκον του προς τη Δράμα και τους πολίτες της, υπεράνω των όποιων κομματικών και πολιτικών διαφορών. Το γεγονός, ότι είναι ένας εκ των ελαχίστων, αν όχι ο μόνος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης σε πόλη ξένου κράτους, μια τιμή που συνήθως αποδίδεται σε αρχηγούς κρατών, καταδεικνύει την ποιότητα και το κύρος της προσωπικότητας του εκλιπόντος. Το μέγεθος της προσφορά του στη Δράμα, το καταδεικνύει η αγάπη των Δραμινών προς το πρόσωπό του και ο σεβασμός που απολάμβανε μεταξύ των συνεργατών του, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Υπήρξα πολιτικός αντίπαλος του Σωκράτη Δημητριάδη. Και ως πολιτικό του αντίπαλο, με τιμά και με συγκινεί πολλαπλά, η ανάμνησή του, ως συνεργάτη στη διεκδίκηση των δικαίων της Δράμας, αλλά και ως δάσκαλου και φίλου. Ας είναι ελαφριά η αγαπημένη του Δραμινή γη που θα τον σκεπάσει.»
Δήλωση του Δημάρχου Δράμας για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου και Νομάρχη Δράμας Σωκράτη Δημητριάδη
«Έφυγε ένας μεγάλος δραμινός. Ο Σωκράτης Δημητριάδης, ο Νέστορας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πληθωρικός, πηγαίος, απλός, γνήσιος στις σχέσεις του με τους πολίτες, ο Σωκράτης – όπως τον ξέραμε όλοι μας – σημάδεψε με την παρουσία του τα τοπικά δρώμενα. Δήμαρχος Δράμας επί 8 χρόνια, Νομάρχης Δράμας, Νομάρχης Έβρου είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα. Υπηρέτησε και τίμησε την Δράμα μέσα από την πολύχρονη θητεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εργάστηκε με αφοσίωση, συνέπεια και υπευθυνότητα. Ήταν μαχητικός, διεκδικητικός, δημιουργικός. Οι αγώνες του για την Δράμα χαρακτήρισαν την μακρά του διαδρομή. Σήμερα η Δράμα έχασε ένα ακούραστο εργάτη. Εγώ έχασα έναν φίλο και καλό συνάδελφο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γνώρισα το Σωκράτη το 1982, εκλεγμένο Δήμαρχο της Δράμας. Είναι αλήθεια, Γιώργο, ότι παρέμεινε, μέχρι το τέλος, γνήσιος, ανιδιοτελής, απλός. Αν δεν είχε διαπομπευθει η λέξη, θάλεγα "ταπεινός". Ήταν πάντα ο εαυτός του, φτιαγμένος από αυτό το περίεργο σμάρι των "ηττημένων" που πάλεψαν "για ένα αδειανό πουκάμισο, για μιαν Ελένη...". Θα τον θυμάμαι. Ήταν σεμνός σύντροφος, πεισματάρης αγωνιστής, αληθινός άνθρωπος.