ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

24/2/09

Η λογική του κατήφορου....είναι ο πάτος.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από τις πιο σοβαρές κεντροδεξιές εφημερίδες, τους κράζει. Τους κράζει γατί η Κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Δυστυχώς δεν κοκκινίζει κανείς. Η κατάσταση δεν μπορεί ούτε να ελεγχθεί ούτε υπάρχουν τα περιθώρια αλλαγών. Τα βασικά συνθήματα που ευαισθητοποίησαν τον ελληνικό λαό, όπως η ασφάλεια των πολιτών, η επανίδρυση του κράτους και άλλες πολλές εύηχες αναφορές, αποτελούν τα πιο σύντομα ανέκδοτα. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός έχει χιούμορ. Και αυτό είναι ότι χειρότερο για την Κυβέρνηση. Αν σε πάρουν στο ψιλό δεν υπάρχει λυτρωμός Επειδή ο κατήφορος δεν έχει επιστροφή, οι επικοινωνιακές δυνατότητες στενεύουν και ο χρόνος μετρά αρνητικά, όσο πιο γρήγορα εγκαταλείψουν την Κυβέρνηση τόσο πιο καλά. Πιο καλά για όλους. Για την χώρα και την διεθνή της θέση, για τον λαό και για την ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Πριν φθάσουν στον πάτο. Τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολα.....για όλους.

Γ.Π.

"ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

(από την Καθημερινή 24.02.2009)

Προσωπικές ευθύνες

Η νέα απόδραση των δύο διάσημων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού απέδειξε αυτό που νιώθει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης: οι μηχανισμοί ασφαλείας του κράτους έχουν καταρρεύσει.

Τεράστια είναι ασφαλώς η ευθύνη των υπουργών που βρέθηκαν σε κρίσιμες θέσεις τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι απέτυχαν στην εξαγγελθείσα επανίδρυση του κράτους.

Είναι όμως καιρός οι ευθύνες να αποδίδονται προσωπικά σε πολιτικούς, αλλά και κρατικούς υπαλλήλους. Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό κράτος, όταν οι υπεύθυνοι της διάλυσης θα αρχίσουν να πληρώνουν για τα λάθη ή την εγκληματική τους αμέλεια. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: