ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

20/3/09

«Παράθυρο» για απολύσεις λόγω AIDS!

«Παράθυρο» σε απολύσεις ανοίγει ουσιαστικά απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι δεν είναι καταχρηστική η απόλυση εργαζομένου την οποία ζήτησαν συνάδελφοί του, φοβούμενοι για την υγεία τους επειδή ήταν φορέας του AIDS και την οποία ενέκρινε η εργοδότης, καταγγέλλοντας τη σύμβαση εργασίας για να επανέλθει κλίμα ηρεμίας στην επιχείρηση.......Από το Έθνος της 18.03.2009 Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα;
Μάλλον όχι.
Η εμφανής αδυναμία αντιμετώπισης σύγχρονων προβλημάτων μας τραβά αρκετά νοτιοανατολικά. Γιατί σε αντίθεση με εμάς, όταν οι επιστήμονες στην Ευρώπη κατανόησαν τον ιό του AIDS δεν ασχολήθηκαν μόνο με την εύρεση τρόπων θεραπείας, αλλά και με τις κοινωνικές προεκτάσεις του φαινομένου. Με τους διαφαινόμενους κινδύνους εμφάνισης ενός νέου ρατσισμού και διάκρισης ειδικά στο χώρο της εργασίας. Το φαινόμενο αντιμετωπίστηκε ως διαχρονικό πρόβλημα συνολικά της κοινωνίας και όχι ως επετειακό γεγονός μία φορά το χρόνο στην παγκόσμια ημέρα ενάντια στο AIDS.
Αν οι εργαζόμενοι από λόγους προκατάληψης και έλλειψης πληροφόρησης απαίτησαν από τον εργοδότη τους να απολύσει τον συνάδελφό τους, όφειλαν Συνδικάτα και Επιθεώρηση Εργασίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους για την προστασία της υγείας φορείς να τους ενημερώσουν κατάλληλα για να απελευθερωθούν από αβάσιμες φοβίες.
Σε μια υγιή κοινωνία διακρίσεις και αβάσιμες προκαταλήψεις δεν μπορεί να έχουν θέση. Ειδικά με την βούλα ανωτάτων δικαστηρίων.
Η αφίσα είναι από την καμπάνια ενάντια στο AIDS στη Γερμανία και γράφει: Είμαι
θετικός και
ζω
τη ζωή μου Γνωρίζω τι κάνω
Γ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: