ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

4/3/09

Η "δημοσιογραφική" εμπάθεια δεν έχει όρια

Με ένα κατάπτυστο και απαξιωτικό για τον Γιώργο Παπανδρέου άρθρο επικρίνει το σημερινό Βήμα το ιδιωτικό του ταξίδι στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο. Γιατί άραγε; Γιατί ταξίδεψε στην τουριστική θέση. "Σκοπιμότητα". "Το παίζει απλός πολίτης". "Κοροϊδεύει τον κόσμο". Όταν στερεύουν τα πολιτικά επιχειρήματα αρχίζει ο πόλεμος της λάσπης. Πλήρης σύγχυση. Ακόμη δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα, ότι κοτζάμ συγκρότημα δεν κατάφερε να επιβάλει αρχηγό στην Δημοκρατική Παράταξη. Δεν μπόρεσε να περάσει στον ελληνικό λαό την μεγάλη συγκυβέρνηση.
Έγκριτοι δημοσιογράφοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν κατάλαβαν, πως λειτουργεί το λαϊκό αισθητήριο. Δεν κατανόησαν τη δυνατότητα του λαού να αντιλαμβάνεται τους απόκρυφους στόχους της υπερβολής και την δυνατότητά του να επιστρέφει στους αποστολείς την χλεύη και την απαξίωση, που ενάντια στην θέλησή του επιχειρείται.
Ακόμη και αν η ενέργεια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν επικοινωνιακή, ήταν άκρως σημειολογική, που δείχνει ένα νέο στιλ πολιτικού, που δεν κρύβεται και δεν φτιασιδώνεται. Δεν δημιουργεί ένα ψεύτικο μύθο γύρο από το πρόσωπό του, που πασχίζει μακριά από την πολιτική δράση εγκλωβισμένος σε ένα γυάλινο κλουβί να διατηρήσει.
Το άρθρο βέβαια είχε και την θετική του πλευρά. Το γεγονός το γνωρίζουν πλέον όλοι και το κρίνουν θετικά. Μέχρι χθες ήταν γνωστό μόνο στους συνεπιβάτες του.
Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: