ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

6/5/09

Μια νέα φτώχεια στη Γερμανία

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναζητούν καθημερινά τροφή στο "Deutschen Tafeln". Φιλόπτωχος φορέας που παρέχει τροφή σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Μέχρι τώρα επρόκειτο κατά κανόνα για άστεγους. Επρόκειτο για όσους έχαναν τη δουλειά τους χωρίς δυνατότητες για το μέλλον. Για όσους ίσχυε το "Πρώτα Άνεργος - Μετά Άστεγος - και τέλος Χωρίς Ελπίδα".
Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Πρόκειται για νεόπτωχα στρώματα που επιβεβαιώνουν την νέα διάσταση της κοινωνίας. Αυτήν που καταδικάζαμε ως κοινωνία των δύο τρίτων, ελπίζοντας πάντα, ότι θα είναι λίγο μακριά από την δική μας γειτονιά. Γι΄ αυτήν που θα επιθυμούσαμε να περιλάβει στους πρώτους και κυρίαρχους στόχους της η ευρωπαϊκή πολιτική, για την οποία καλούμαστε τον επόμενο μήνα δυστυχώς χωρίς ορατή ατζέντα να αποφασίσουμε.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του Tafeln αναζητούν καθημερινά τροφή οικογενειάρχες μεγάλων οικογενειών με πλήρες ωράριο εργασίας, που όμως το εισόδημά τους πλέον δεν επαρκή. Εργαζόμενοι με μειωμένο ωράριο εργασίας, χαμηλόμισθοι, μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους και υπερήληκες χαμηλοσυνταξιούχοι.
Πηγή: Spiegel Online

Δεν υπάρχουν σχόλια: