ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

25/5/09

Τα παπαγαλάκια

Ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει και τα διαφημιστικά σποτ των κομμάτων προσπαθούν να πείσουν για την μοναδικότητα των προτάσεών τους. Μέχρι εδώ καλά. Θεμιτοί και νόμιμοι μέθοδοι. Θεμιτοί και νόμιμοι ως προς το τυπικό μέρος, γιατί στην ουσία οφείλεται ένας στοιχειώδης σεβασμός στον πολίτη. Δεν μπορούμε να μιλούμε βέβαια για στοιχειώδη σεβασμό, όταν η προσπάθεια εμφανώς είναι να παρουσιαστεί το μαύρο άσπρο. Τότε ανάγεται σε άλλο κεφάλαιο της πολιτικής.
Τα διάφορα παπαγαλάκια λοιπόν, κατά τα σποτάκια της ΝΔ επιδιώκουν να ανατρέψουν την εικόνα της ούτε λίγο ούτε πολύ ευημερούσας κοινωνίας που βιώνουμε. Αυτά ευθύνονται που δεν βλέπουμε, ότι ανεργία δεν υπάρχει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευημερούν, οι οικογένειες δεν είναι υπερχρεωμένες και φόροι επιβάλλονται στους έχοντες και κατέχοντες, προκειμένου να στηριχθούν τα αναξιοπαθούντα στρώματα της κοινωνίας μας. Τελικά ζούμε σε μια ευημερούσα και ευτυχισμένη κοινωνία αλληλεγγύης. Απλά δεν μας αφήνουν να το καταλάβουμε.
Και για να μη ξεχνιόμαστε. Σκάνδαλο και διαπλοκή είναι μόνο ο Τσουκάτος, τα άλλα που ακούγονται, Βατοπέδι, Siemens, Ομόλογα, είναι απλά προπαγάνδα. (Γ.Π.)
Φώτο: anna saccheri

Δεν υπάρχουν σχόλια: