ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

27/3/10

27-03-2010 20:30 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ...ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 8:30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα των σπιτιών μας, των ηλεκτρικών συσκευών για μια ώρα στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις προς όφελος του πλανήτη. Σας καλούμε όλους σε αυτή την παγκόσμια συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Πληροφορίες: www.wwf.gr/earthhour

Δεν υπάρχουν σχόλια: