ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

15/4/10

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (του Αλέκου Αλαβάνου)

Διάβαζα σήμερα σε διάφορα Blogs για τους δέκα λόγους που η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει και νόμιζα ότι επρόκειτο για σάτιρα ή για προβοκάτσια στον κύριο Αλαβάνο. Τελικά δεν πρόκειται ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Αυτά ειπώθηκαν στις 12 Απριλίου στα Πατήσια σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για το „Μέτωπο Αλληλεγγύης“. Ήταν οι δέκα βασικοί λόγοι για τους οποίους κατά τον κύριο Αλαβάνο πρέπει να φύγει η Κυβέρνηση. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Θα περίμενε κανείς να προβάλλει τρόπους εξόδου από την κρίση, σκληρή κριτική στην ασκούμενη πολιτική ή τουλάχιστον να μπει στον κόπο να απαντήσει στο ερώτημα μετά την κυβέρνηση Παπανδρέου τι ως αριστερά προτείνει; Γιατί η χώρα μάλλον θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνάται και ένα άλλο πλειοψηφικό ρεύμα δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. (ΓΠ)

Ακολουθούν βασικά σημεία της ομιλίας του Α. Αλαβάνου:
«Πρώτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση.
Δεύτερο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματική κυβέρνηση της χώρας.
Τρίτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί έχει ταπεινώσει σε απίστευτο βαθμό την Ελλάδα.
Τέταρτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ο Γ. Παπανδρέου διατελεί, σε πλήρη σύγχυση ανάμεσα στις πολιτικές του υποχρεώσεις και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.
Πέμπτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν υπερασπίστηκε τη χώρα.
Έκτο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί παρέδωσε τη χώρα μας στα χέρια των πιο ακόρεστων, και αναίσχυντων τοκογλύφων.
Έβδομο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί η πολιτική της είναι όχι ο μόνος δρόμος που υπάρχει, αλλά και ο μόνος δρόμος που οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο, που μπορεί να τις σφραγίσει για όλον τον 21ο αιώνα.
Όγδοο : Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί είναι προϋπόθεση να αρθούν όλα τα επώδυνα για δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους μέτρα.
Ένατο : Η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να φύγει ακριβώς γιατί υπάρχει σαφής, συγκεκριμένη, ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική που θα συνεγείρει την κοινωνία, θα την ενεργοποιήσει, θα πυροδοτήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης και δράσης.
Δέκατο : Τέλος, η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό γιατί δεν έχει καμία απολύτως βάση η άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη κυβερνητική εκδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: