Είμαστε εφευρετικοί δεν μπορεί κανείς να μας το αρνηθεί. Ψάχνοντας να βρω πως συσχετίζονται οι κυβερνητικές „διαρροές“ σε ξένα έντυπα σχετικά με την προσφυγή ή όχι στο ΔΝΤ με τον τίτλο „βαθύ λαρύγγι“ είδα ότι επρόκειτο για ένα φιλμ που είχε κάνει πρεμιέρα το 1972 και είχε ανταγωνιστεί στο box office ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood των '70s, όπως το Κουρδιστό Πορτοκάλι και ο Νονός. Το «Βαθύ Λαρύγγι» ήταν μια ταινία-ορόσημο. Ήταν η πρώτη πορνό ταινία που ξεπέρασε τα όρια του είδους της. Η διάσημη πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς σύμφωνα και με τη σεξουαλική επανάσταση των '60s που μόλις είχε τελειώσει, ήταν το κλειδί της επιτυχίας.
Τώρα πως όλα αυτά περιγράφουν την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας, δεν μου είναι και πολύ κατανοητό. Εκείνο όμως που είναι κατανοητό, είναι το γεγονός, ότι όταν φτερνίζονται στους financial times ή σε γερμανικές ιστοσελίδες εμείς κρυολογούμε στην Ελλάδα. Εχουμε και κάτι σαΐνια που αντί να αναδείξουν τη σκοπιμότητα των δημοσιευμάτων και ποιοι αισχροκερδούν από τη σπέκουλα σε βάρος της χώρας, αντί να αναδείξουν, ότι όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων πολιτικών και στρατηγικών αντιπαραθέσεων στον Ευρωπαϊκό και όχι μόνο χώρο, προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος κυβερνητικός αξιωματούχος κρύβεται πίσω από τη σκευωρία, αποπροσανατολίζοντας στην ουσία τον ελληνικό λαό, που έτσι και αλλιώς καλείται να σηκώσει αβάσταχτα βάρη.
Τα ΜΜΕ αντί να ανακυκλώνονται, αυτοπαγιδεύονται και παγιδεύουν σε κυνήγι μαγισσών καλό είναι να επιχειρήσουν να κατανοήσουν στην κρίση αυτή το ρόλο της Γερμανίας. Η Γερμανία με τον όγκο των εξαγωγών της κατακτά την Ευρώπη και επιχειρεί να την τραβήξει στη δική της στρατηγική και συμφέροντα. Ήδη δειλά – δειλά εμφανίζονται τίτλοι σε γερμανόφωνα έντυπα, όπως „Γερμανικός – Ευρωιμπεριαλισμός“. Η κυρία Μέρκελ θέλει να δείξει στους Έλληνες, ότι τα χρέη ξεπληρώνονται με μειώσεις συντάξεων και μισθών. Σε αυτή τη συνεπή νεοφιλελεύθερη πολιτική της μετά- Μάαστριχ εποχής επιδιώκει να σύρει όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο. Η Ελλάδα αποτελεί απλά το πειραματικό πεδίο, όπου δοκιμάζονται οι αντοχές, πόσο γρήγορα και σε πιο βάθος μπορεί να προχωρήσει η περαιτέρω αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. (Γ.Π.)
9/4/10
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου