ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

5/11/10

Ηλεκτρονικό φρένο στη ληστεία µε τα φάρµακα

Ετήσια σπατάλη δύο δισ. ευρώ µέσω συνταγών

„Η Ελλάδα ξόδευε για φάρµακα όσα µια χώρα µε τον πληθυσµό της Ισπανίας“, επισήµανε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον Οργανισµό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ), όπου άρχισε να εφαρµόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. <ΤΑ ΝΕΑ>

Παχυλοί τραπεζικοί λογαριασμοί μέχρι 10 εκατ. ευρώ και ισχνές φορολογικές δηλώσεις ακόμα και κάτω από το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αποτελούν το κοινό γνώρισμα 2.250 ιδιωτών, νοσοκομειακών και γιατρών του ΙΚΑ που πιάστηκαν στην απόχη των ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. <ΤΑ ΝΕΑ>

„Λεφτά υπάρχουν“, δήλωνε ο Παπανδρέου ένα χρόνο πριν στον προεκλογικό του αγώνα. Δεν ήταν και είναι λίγοι αυτοί που τον διακωμώδησαν και τον χλεύασαν, αποσιωπώντας συνειδητά το δεύτερο σκέλος, ερώτημα της διαπίστωσης „που πάνε τα λεφτά;“ Τον κατηγόρησαν για λαϊκιστή μπερδεύοντάς μας στα νούμερα του δημόσιου χρέους με το αν γνώριζε ή δε γνώριζε τα πραγματικά ποσοστά του.

Η αποκάλυψη των τρωκτικών του δημόσιου πλούτου θα είναι και η δικαίωσή του. Η αναγνώρισή του όμως θα έλθει αργότερα και δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το αν θα τα καταφέρει να μας βγάλει από την κρίση, αλλά κυρίως από το κατά πόσο θα δείξει την ίδια αποφασιστικότητα στην αναδιανομή του εισοδήματος με όρους και αξίες μιας κοινωνίας αλληλεγγύης. Τότε και μόνο τότε θα είναι συνεπής στις προεκλογικές του διακηρύξεις.

Αν όλα αυτά βέβαια γινόταν στον καιρό τους, σήμερα ούτε μνημόνια, ούτε τρόικες θα είχαμε. Γι΄ αυτό και όσοι ευθύνονται δεν δικαιούνται να αυθαδιάζουν. Το αντιμνημονιακό μέτωπο όφειλε πρώτιστα να τεθεί ενάντια στους υπαίτιους της κρίσης που στην ουσία επιβάλλανε με τις επιλογές τους το μνημόνιο ως μοναδική δυνατότητα επιβίωσης και στη διαφθορά. Όλα τα άλλα εντάσσονται στις κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες. (ΓΠ)







Δεν υπάρχουν σχόλια: