ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

24/3/10

Ο Αντίχριστος και η οικονομική κρίση

Αγανάκτηση στους χώρους της εκκλησίας για το χαράτσι της κυβέρνησης στην εκκλησιαστική περιουσία. Αν ήταν εν ζωή ο Χριστόδουλος θα μάζευε ήδη υπογραφές.

Είναι αλήθεια ότι αυτό το 20% αλλάζει πολλά πράγματα για την εκκλησία. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Ο ακατονόμαστος, δηλαδή ο “666″ γίνεται με την αφαίρεση του 20%…. “532,8″.

Το “τριώδιο” γίνεται μέχρι το 2012… διώδιο και κάτι ψηλά.

Τα 12 ευαγγέλια θα μειωθούν σε 9,6. Δηλαδή σε 10 και θα αφαιρεθούν σελίδες από την “Αποκάλυψη του Ιωάννη”. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

Δεν περικόπτεται η “Αγία Τριάδα” διότι είναι ομοούσια και αδιαίρετη.

Οι 10 εντολές γίνονται 8. Φαβορί για την αφαίρεση είναι το “ου κλέψεις” και το “ου μοιχεύσεις”.

Για τους 3 μάγους με τα δώρα των Χριστουγέννων θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος αν θα περικοπούν “θέσεις εργασίας” ή θα πάνε στον στάβλο με άδεια χέρια.

Σε ό,τι αφορά την Παλαιά Διαθήκη υπάρχει ένα πρόβλημα στη Γένεση. Διότι αν ο άνθρωπος γεννηθεί την 5η μέρα κατά τας γραφάς, υπάρχουν όλοι οι κίνδυνοι του πρόωρου τοκετού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει καμία περικοπή και στους “3 μεγίστους φωστήρες της τρισηλίου θεότητος” διότι θα τεθεί εν αμφιβόλω η αργία των εκπαιδευτικών στις 30 Ιανουαρίου. Όπερ άτοπον.

Κατά την τέλεση των μυστηρίων (γάμοι, ευχέλαια, βαφτίσια) θεωρώ ότι δεν θα περικόψουν τις εισπράξεις αλλά… τα αναγιγνωσκόμενα κείμενα.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει την πληροφορία ότι ο δίσκος τις Κυριακές θα συνοδεύεται από ταμειακή μηχανή.

Εν κατακλείδι, καλό το 20% που επιβλήθηκε στα έσοδα της εκκλησίας, αλλά μόνο αν έμπαινε και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα βλέπαμε τι θα πει… οργισμένα ράσα.

Αντιθέτως με όλα τα ανωτέρω, για το ποίμνιο της εκκλησίας η νηστεία της Σαρακοστής, όχι μόνο δεν περικόπτεται, αλλά από 40 μέρες γίνεται πλέον… νηστεία επ’ αόριστον.

Σώσον κύριε τον λαόν σου…

Πηγή: gaios.wordpress.com

Άγιοι πατέρες αν δεν ανταποκριθήτε άμεσα στις υποχρεώσεις σας απέναντι στην πατρίδα, θα σας πάρουν στο ψιλό και όχι άδικα. Ξεχνάτε φαίνεται, ότι στις δύσκολες στιγμές δοκιμάζονται οι κάθε είδους ισχυρισμοί και μύθοι. Η ιστορία δόξα το Θεό είναι γεμάτη από τέτοιους. Το Νομοσχέδιο για την μετανάστευση έδειξε δυστυχώς την έλλειψη ανοχής στο διαφορετικό και την αντίθεσή σας με την ουσία του χριστιανισμού. Αλήθεια τι ήταν εκείνο το απίθανο <...δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, αλλά θεέ μου μαύρισε ο τόπος> εννοώντας ο άγιος το κέντρο της Αθήνας. Το γεγονός έχει την δική του βαρύτητα, γιατί ειπώθηκε στο εκκλησίασμα. Την ώρα που υποτίθεται ο Ποιμένας γεμίζει τις καρδιές των ανθρώπων με τις αξίες της αγάπης και της ισότητας. Την ώρα που πρέπει να πρωτοστατήσει για να πείσει το εκκλησίασμα, ότι όλοι οι άνθρωποι άσχετα θρησκείας, χρώματος και καταγωγής είναι ίσοι. Τουλάχιστον για την εκκλησία η ανοχή στο διαφορετικό και η ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες θα έπρεπε να αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας.

Η συμπεριφορά τους μου θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο:

<Εγώ ρατσιστής; Αυτός είναι μαύρος>.

Σοβαρευτείτε λοιπόν και ανταποκριθήτε!!! (Γ.Π.)

3 σχόλια:

Πολιτικά Σχόλια είπε...

Κάποιο φίλοι διαμαρτυρήθηκαν για το ειρωνικό στυλ της ανάρτησης. Θα συμφωνήσω μαζί τους. Η ανάρτηση δεν είναι κατ΄ αρχήν δική μου, άλλωστε αναφέρεται η πηγή. Ο επισκέπτης πρέπει σε κάθε περίπτωση να την συνεκτιμήσει με το δικό μου σχόλιο, όπου ακριβώς τονίζω, ότι η άρνηση των ιεραρχών να συμμετάσχουν στην συνολική προσπάθεια εξόδου από την κρίση θα δημιουργήσει πάσης φύσης αρνητικά σχόλια. Το ίδιο δεν έγινε άλλωστε με το Βατοπέδι; (ΓΠ)

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με την ανάρτηση είναι ότι ειρωνεύεται τη θρησκεία και όχι συγκεκριμένους ιεράρχες οι οποίοι δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται όπως θα έπρεπε.
Είναι επίσης σχετικά απλοϊκό. Θυμίζω ότι η εκκλησία έχει ουσιαστικά δωρίσει πλήθος εκτάσεων για δημόσια χρήση. Αν ζητήσει από το κράτος ενοίκια ή αποζημίωση γι αυτά ποιος θα βγει χαμένος?

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ είπε...

Το ερώτημα πάντως „που τα βρήκε και πως τα απέκτησε όλα αυτά“ παραμένει. Μια καταμέτρηση όμως, σωστή φορολογική αντιμετώπιση και διαχωρισμός κράτους εκκλησίας θα απαντούσε στα πολλά ερωτήματα και γιατί όχι, θα έλυνε γρίφους και μύθους, που πιθανόν και να αδικούν. (Γ.Π.)