ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

4/1/09

Το έγκλημα συνεχίζεται και η Διεθνής Κοινότητα σιωπά

ΓΑΖΑ

ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΤΖΑΜΑ

....ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ, ΝΕΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

Σκίτσο του Vincenzo Apicella που αρνήθηκε η Liberazione εφημερίδα της Κομουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, (Rifondazione Comunista), με τη δικαιολογία, ότι «δε δημοσιεύει ένα σκίτσο με αναφορά στο φασισμό».

*********

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην λωρίδα της Γάζας αναδεικνύουν για άλλη μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο πως όλες οι διακηρύξεις για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου ως υπέρτατης αξίας, αποτελούν κούφια λόγια.

Τι περισσότερο και τι λιγότερο διέπραξαν οι Μιλόσεβιτς, Κάρατζις και άλλοι για να προσαχθούν στα διεθνή δικαστήρια με την κατηγορία των εγκληματιών πολέμου; Ο φαρισαϊσμός και η διγλωσσία στο μεγαλείο τους.

Η Αμερική και ο Ομπάμα σιωπούν και δεν πρέπει κανείς να έχει αυταπάτες. Η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική δεν ελέγχεται απλά από το Ισραήλ. Ταυτίζεται με αυτήν.

Η εξωτερική πολιτική της Ευρώπης είναι αχαρακτήριστη. Στην ουσία εκθέτει το όλο αξιακό της σύστημα, τουλάχιστον αυτό που διακηρύσσει, ότι την διαφοροποιεί από τις άλλες δυνάμεις και την απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τους λαούς της, μεγεθύνοντας επικίνδυνα το ήδη υπάρχον δημοκρατικό της έλλειμμα.

Δυστυχώς λείπουν οι ηγέτες με το "Η" ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει μία βιώσιμη λύση. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι μαζικές δολοφονίες αμάχων, δεν πρόκειται να φέρουν λύση. Θα ενισχύσουν την αγανάκτηση και τις κινήσεις απελπισίας του παλαιστινιακού λαού, που δεν θα έχει να χάσει τίποτε περισσότερο από τα δεσμά του. Το Ισραήλ επιδιώκει την διαιώνιση μιας χαώδους κατάστασης. Γιατί λύση σημαίνει επιστροφή και διάθεση εδαφών. Κάτι που στην ουσία δεν θέλει.

Η ανομολόγητη όμως αιτία αυτού του παράλογου πολέμου με τις εκατοντάδες θύματα είναι τα εσωτερικά προεκλογικά παιχνίδια της πολιτικής τους ηγεσίας και η ανάκτηση του χαμένου κύρους του στρατού τους από τον τελευταίο πόλεμο με την Hisbollah.

Γι΄ αυτό είναι ακόμη πιο αποτρόπαιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: