ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

7/7/09

Μίκης: Η κρίση είναι πολύ βαθιά

«Γιατί σήμερα περνάμε μια τόσο βαθιά κρίση; Και δεν αναφέρομαι τόσο στην οικονομία, αλλά στην πολιτική. Δεν θυμάμαι να συνέβη ποτέ άλλοτε μια τόσο εκτεταμένη και σοβαρή διαμαρτυρία που να αφορά το πολιτικό μας σύστημα. Τι φταίει και πάνω από δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη στους εκπροσώπους τους;»
......«Η δική μου απάντηση,είναι ότι ο λαός μας ανακάλυψε τελικά ότι δεν υπάρχει ούτε πραγματική δημοκρατία ούτε πραγματικός πολιτισμός. Δηλαδή τα δύο μεγάλα ιδανικά, για τα οποία ο λαός μας έκανε τόσες θυσίες, σήμερα είναι τραυματισμένα. Και εάν δεν αγωνιστούμε, σε λίγο θα είναι νεκρά».
.....«η σημερινή κρίση είναι πολύ πιο βαθιά απ΄ ό,τι φαίνεται και αλίμονο αν οι σημερινοί πολιτικοί υπεύθυνοι- όλων των παρατάξεων- δεν την κατανοήσουν», δήλωσε ο μεγάλος συνθέτης στα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Περάματος.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
ΥΓ: Μια μεγάλη διαπίστωση από ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ζούμε δυστυχώς σε περίοδο παρατεταμένης μεγάλης παρακμής. Σε περίοδο πληθώρας διαπιστώσεων αλλά έλλειψης προτάσεων και συγκροτημένων μέτρων. Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε από την επαναδιατύπωση του ρόλου της παιδείας στις σύγχρονες κοινωνίες; (Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: