ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

29/6/09

Συνάντηση της γενιάς των 700 ευρώ έξω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Καθημερινά διαβάζουμε στις εφημερίδες και βλέπουμε στην τηλεόραση χιλιάδες νέους –της γενιάς των 700 ευρώ υποθέτω– να συνωστίζονται εκστασιασμένοι στα αεροδρόμια –«Μακεδονία» και «Ελευθέριος Βενιζέλος»– προκειμένου να υποδεχτούν τα νέα ινδάλματα που έρχονται να παίξουν στην αγαπημένη ομάδα έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Τα ποσά που δίνονται για τις μετεγγραφές στην Ελλάδα –υποπολλαπλάσια αυτών που δίνονται στο εξωτερικό– δεν παύουν να αποτελούν πρόκληση προς τους εργαζόμενους, τους απολυμένους και τους άνεργους νέους. Κι όμως, ένα σοβαρό κομμάτι αυτής της νεολαίας πηγαίνει να υποδεχτεί παθιασμένα αυτούς που τα παίρνουν χοντρά για το απόλυτο τίποτα.
Ο κ. Πατέρας, οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού, όπως και των άλλων ομάδων, ανοίγουν το πουγκί τους προκειμένου να εξασφαλίσουν κέρδη και να «ικανοποιήσουν» τους φίλους της ομάδας. Χωρίς κανένας να βάζει θέμα για όλη αυτή την κατάσταση.
Οι λαλίστατοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ –Αλαβάνος, Λαφαζάνης κ.λπ.– καθημερινά κάνουν και μια δήλωση συμπαράστασης σε απολυμένους, κατακεραυνώνουν επιχειρηματίες και τραπεζίτες, εγκαλούν για αδράνεια την κυβέρνηση κ.λπ.· για το αίσχος, όμως, των μετεγγραφών στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, τα τρελά λεφτά που δίνουν για τους παίκτες, ούτε λέξη.
Στην ΑΕΚ ο «πολεμιστής του μέλλοντος» Μαϊστόροβιτς αμείβεται με €850.000 το χρόνο!! Τόσα λεφτά δεν πρόκειται να πάρει ένας δημόσιος υπάλληλος μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας συν το εφάπαξ. Λογαριάστε και για τους υπόλοιπους. Της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ κ.λπ. Αν οι απλοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των μεγαλομετόχων ζητήσουν καμιά αυξησούλα εισπράττουν ένα ηχηρό «δεν έχουμε λεφτά», υπάρχει κρίση κ.λπ. κ.λπ.
Το ελάχιστο: κανένα διαρκείας, κανένας στα γήπεδα. Ιδιαίτερα μισθωτοί, συνταξιούχοι, νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι. Θα περιμέναμε βέβαια η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, τα κόμματα της «Αριστεράς», να οργανώσουν και ηγηθούν μιας τέτοιας καμπάνιας. Αλλά τι λέμε τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: