ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

5/6/09

Η κρίση καταστρέφει τη φήμη των επιχειρήσεων

Κατά την Transparency International, την κρίση προκάλεσε η έλλειψη επιχειρηματικής υπευθυνότητας, με αποτέλεσμα περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους μιας παγκόσμιας έρευνας να θεωρούν διαβρωμένη την ιδιωτική οικονομία. Κατά την άποψη των ερωτηθέντων, οι επιχειρηματίες δωροδοκούν για να επιδράσουν σε νόμους και ευνοϊκές ρυθμίσεις. Πάντως είναι ελπιδοφόρο το γεγονός, ότι περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν, ότι διατίθενται να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να αγοράζουν προϊόντα από εταιρείες απαλλαγμένες από σκάνδαλα και δωροδοκίες. Εναπόκειται λοιπόν στις ίδιες τις επιχειρήσεις, να απαλλαγούν από αυτή την κατηγορία και να ανατρέψουν την αρνητική τους εικόνα.
Στην δημοσκόπηση έλαβε μέρος δείγμα 73.000 ατόμων από 69 χώρες. Σύμφωνα με την έρευνα ιδιαίτερα ευάλωτα στην δωροδοκία είναι τα χαμηλά και φτωχά στρώματα. Τα στρώματα αυτά πιέζονται περισσότερο, προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες, όπως θεραπείες εισαγωγή σε νοσοκομεία κλπ.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης, ότι μόνο τρεις στους δέκα πιστεύουν, ότι οι κυβερνήσεις προσπαθούν ειλικρινά να καταπολεμήσουν την διαφθορά. (Για περισσότερα κάντε κλικ στην εικόνα) ΥΓ. Με όλα αυτά που καθημερινά στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια συμβαίνουν, εκπλήσσει πράγματι το γεγονός, ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός ανθρώπων, που ακόμη πιστεύουν στην καθαρότητα της λειτουργίας της ιδιωτικής οικονομίας. Τι άλλο δηλαδή πρέπει να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας. (ΓΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: