ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

9/6/09

Μετεκλογικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών απείχε από τις εκλογές της 7 Ιουνίου περίπου το 47% του εκλογικού σώματος. Η ΝΔ στην προσπάθειά της να μειώσει το μέγεθος της εκλογικής της ήττας ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, πως πρόκειται για δικούς της δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, που στην πορεία του χρόνου και με κατάλληλους πολιτικούς χειρισμούς ελπίζει να επανεντάξει στις δυνάμεις της.
Θαυμάσια προσέγγιση της μεγάλης πράγματι αποχής. Δεν δίνει όμως απάντηση γιατί το φαινόμενο παρουσιάζεται ακόμη πιο έντονα σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Μέχρι και παπαγαλάκια επιστρατεύτηκαν όπως ο πολύς κύριος Τράνκας να μας πείσουν για το "βάθος" της πολιτικής τους ανάλυσης. Δεν ψήφισε ό ίδιος ως δυσαρεστημένος. Ε και!
Προσοχή λοιπόν σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν πήγαν να ψηφίσουν. Δεν μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν γιατί ενδεχομένως αδιαφορήσατε, γιατί ενδεχομένως δείξατε με την αποχή την δυσαρέσκειά σας, γιατί τέλος πάντων δεν σας ενδιαφέρουν αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Απλά προσμετράστε στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Αυτή η απλουστευμένη ερμηνεία είναι επικίνδυνη γενικά για την αντιπροσωπευτικότητα του πολιτικού μας συστήματος και μου θυμίζει την αποχή του ΚΚΕ από τις εκλογές του 1946. Από τότε συλλήβδην θεωρούντο όλοι άσχετα για ποιους λόγους δεν συμμετείχαν σε εκείνες τις εκλογές, ύποπτοι και συνοδοιπόροι, με όλες της επιπτώσεις που εγκυμονούσαν για τους αντιφρονούντες εκείνες οι μαύρες εποχές. (ΓΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: